כמה מותר לי לשתות לפני נהיגה?
לגבי האוכלוסייה המיוחדת כפי שציינתי (נהג חדש, נהג צעיר ועוד…..) ניתן לומר כי כל כמות של שתיית אלכוהול היא אסורה. ערכים אלה שנקבעו בחקיקה הם כאלה ברף הנמוך שכל סוג של שתיה בכל כמות בקלות יכולה להעביר לאותם לרף של נהג שיכור לפי חוק.
בהקשר לאוכלוסייה שאינה מיוחדת לא ניתן בקלות לתת תשובה לשאלה זו. זאת משום שתשובה תלויה בגורמים רבים כגון
מהו המשקה האלכוהולי ששתה הנהג? מה משקלו? מהו שתה או אכל ובאיזו כמות, לפני שתיית האלכוהול? מהו אכל ושתה אחרי שתיית האלכוהול? כמה זמן עבר מרגע שתיית האלכוהול עד שהוא נבדק? מהן הרגלי שתיה של הנהג החשוד בנהיגה בשכרות? מה מצבו הבריאותי של הנהג? ועוד גורמים נוספים.
כאמור ערכים אלה הקבועים בחקיקה הם ערכים אובייקטיביים ואינם תלויים בהרגשת הנהג. ניתן לראות שבשל משתנים רבים אלה קשה מאד לקבוע כללים חד משמעיים שנכונים לגבי כל נהג. נהג מסוים יכול לשתות חצי ליטר בירה ולעבור את הסף, נהג שני יכול לשתות ליטר של בירה ויגיעה לגבול האסור בחוק. לאור האמור לעיל ההמלצה היא לפני נהיגה לא לשתות משקה אלכוהולי כלל.
המדריך השלם לחשוד בנהיגה בשכרות
אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
המאמר נכתב ע"י עורכי הדין גל מוטאי ושות' בעלי עשרות שנות ניסיון בתחום התעבורה.
כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד תעבורה גל מוטאי ושות'
משרדנו כמשרד עו"ד תעבורה מורכב משוטרים בדימוס עם עשרות שנות במשטרת ישראל כשוטרים, ובנוסף עוסקים כעורכי דין המייצגים בשנים האחרונות כסנגורים בכל הארץ. טל לייעוץ וייצוג בכל הארץ: 050-2266882