הואשמתם בנהיגה רשלנית? פנו לייעוץ מידי!
המונח נהיגה רשלנית כמו שאר המונחים בקטגוריה זו לא הוגדרו על ידי המחוקק. בניסיון להבין את המונח זה ניתן להיעזר בדברי שופטים בפסקי דין ודברי מלומדים.
בקצרה ניתן להגדיר נהיגה רשלנית כאותם המקרים שיש בהם חובה מפורשת בחוק להיות מודע לנסיבות של מקרה מסוים, ולהתנהג באופן שבו קבוע בחוק. כאשר הנהג לא מודע לנסיבות המקרה ואינו נוהג כפי שמצופה ממנו בחוק ומעורב בתאונת דרכים הוא נוהג ברשלנות.
במקרים אלה הענישה המינימאלית הקבוע בחוק היא 3 חודשי פסילת רישיון נהיגה. כאשר הפציעה היא בדרגה בינוני או חמורה או תאונה היא קטלנית, הענישה יכולה להגיע עד כדי תקופות פסילה ארוכות ואף מאסר בפועל.
חשוב מאד לפני מסירת עדות לבוחן המשטרה להיוועץ בעורכי דין מומחים בכדי לצמצם נזקים ככל האפשר.
לאחר התרחשות התאונה מגיע לזירה בוחן משטרה בכדי לאסוף ממצאים מזירת התאונה בכדי להעמיד לדין את הנהג שמסתמנת לכאורה אשמה כלפיו. במסגרת איסוף הממצאים הוא גם גובה עדות מהנהגים המעורבים בזירת התאונה.
לכל נהג שנחקר תחת אזהרה קיימת הזכות על פי חוק להיוועץ בעורך דין. זכות זו היא לא בכדי ניתנה לנהגים ומטרתה היא, לתת הגנה לנהג שחשוד בכדי שיידע מה למסור ואיך למסור. אני ממליץ בחום לנצל זכות זו בעת הצורך רק עם עורך דין מומחה בתחום התעבורה.
להמשך קריאה מעמיקה בנושא תאונות דרכים במאמר אקדמי, ראה פרקים ה'-ו'
אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
המאמר נכתב ע"י עורכי הדין גל מוטאי ושות' בעלי עשרות שנות ניסיון בתחום התעבורה.
כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד תעבורה גל מוטאי ושות'
משרדנו כמשרד עו"ד תעבורה מורכב משוטרים בדימוס עם עשרות שנות במשטרת ישראל כשוטרים, ובנוסף עוסקים כעורכי דין המייצגים בשנים האחרונות כסנגורים בכל הארץ. טל לייעוץ וייצוג בכל הארץ: 050-2266882